sâmbătă, 13 noiembrie 2010

La mal...sau in mijocul valurilor?

   Exista printre crestinii seculari un obicei,si parca pe zi ce trece face parte din viata noastra,involuntar,sau voluntar chiar,ne-am transformat in crestini comozi,carora le place sa stea pe mal,sa privesca valurile,linistiti ca sunt in afara oricarui pericol,din cand in cand intram in apa,ne balacim la mal,ca nu cumva valurile mari sa ne atinga!
  Ca vrem sa nu,trebuie sa navigam pe marea lumii acesteia,nu vom putea ramane la mal mereu,va veni timpul in care va trebui sa ne urcam in barca.
  Atunci cand ucenicii au urcat in barca"trecand pe partea cealalta",au avut un experienta deosebita,experienta unica,in mijlocul mari,a valurilor...a vuietelor,acolo au invatat imposibilul.
  In Matei,Cap 14,Isus sileste pe ucenici sa intre in barca,si sa treca de partea cealalta,metaforic vorbind toti va trebui sa trecem de partea cealalta,unii am trecut altii nu,stam poate pe mal de teama valurilor si a vanturilor,e liniste pe mal...cine stie ce ne asteapta in larg?
  La mal,intradevar invatam sa luptam impotriva valurilor,acolo invatam poruncile Mantuitorului,invatam sa luptam impotriva pacatului,dar...in mijlocul furtunii punem in practica tot ceea ce invatam stand pe mal.
  Daca stai pe mal de mult timp,privind cu melancolie spre orizont,sau asteptand vreo minune care sa te treaca de partea cealalta,daca inca traiesti acel crestinism"made in Sahara",lancezesti la mal,sau chiar te complaci in acesta stare...e timpul sa te ridici si sa urci in Corabie.
  Acesta decizie nu e usor de luat,implica vointa,supunere,ascultare...daca vrei sa dobandesti sifntenia ,nu mai intarzia...
  Minunile si imposibilul le inveti in mijlocul furtunii,in mijlocul valurilor,care par sa te doboare,dar te rog sa nu uiti ca Isus este langa tine..cu o mana intinsa...
  In Matei,Petru il numeste "fantoma" pe Domnul vietii...Petre,Petre;nu ai experimentat atatea lucruri minunate alaturi de Domnul...El vine pe ape la tine...si il numesti fantoma!!!!!
  Atunci cand valul din viata ta este mare,vuieste si izbeste in tine...nu uita,alaturi de tine este Domnul,indrazneste si mergi la El pe ape...
  Daca vrei sa inveti imposibilul...o poti face doar in mijlocul furtunii,nu te mira ca treci prin furtuni,ca necazurile doboara luntrea vietii tale,au un scop;acela de a invata imposibilul.
  Eminescu spunea intr-o poesie;"Dintre sute de catarge/Care lasa malurile/Cate oare le vor sparge/Vanturile,valurile...daca vrei ca sa izbutesti in furtuna cea mai grea,daca vrei sa duci la bun sfarsit calatoria pe marea vietii,trebuie sa inveti sa umbli pe valuri,pe deasupra apelor...sa ai privirea atintita
spre Domnul Isus Hristos.
  CHIAR DACA AR FI SA UMBLU PRIN VALEA UMBREI MORTII TU ESTI CU MINE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu