joi, 1 aprilie 2010

Care este atitudinea noastra in fata situatiilor limita! Iov cap41:1-5 cap 42:1-6

  Situatia lui Iov este oarecum situatia multor romani aflati atat in diaspora cat si in tara.Gasesc ca asemenarile sunt foarte apropiate,asa zisa "criza financiara" a afectat foarte multi crestini(in ciuda faptului ca ar trebui sa "cautam Imparatia", ca celelalte lucruri sa ne fie date pe deasupra.
  Suntem mai mult ca niciodata critici cu D-zeu,la fel cum Iov, in cap 40, spune ca"a vorbit impotriva Celui Atotputernic",chiar L-a mustrat pe D-zeu.Cata asemanare intre Iov si crestinii secolului,nemultumitori,fara evlavie,critici la adresa Lui...
  In diaspora,ma refer la Spania,asemanarea este si mai contrastanta,am avut mult,am pierdut,am castigat,ne-am  obisnuit cu mult,si putinul pe care-l castigam acuma e considerat de noi de multe ori "situatie limita".Romanii isi parasesc apartamentele,ratele la banci se platesc greu...situatii limita, din punctul nostru de vedere..dar al D-lui?
  In continuare, punctez cateva aspecte legate de increderea noastra in D-zeu sau cum ar trebui sa ne comportam in aceste situatii.Il luam ca exemplu pe Iov,pentru ca a inteles in final care a fost scopul incercarilor si, in ciuda faptului ca s-a revoltat, finalul este "o pocainta sincera,in sac si cenusa"
  Cum trebuie sa ne comportam in fata acestor situatii!
  Care trebuie sa fie atitudinea noastra!

1.TREBUIE SA RECUNOASTEM ATOTPUTERNICIA LUI D-ZEU Cap 42:2
  Daca ramanem constienti ca D -zeu este acelasi "ieri.azi si in veci",este un inceput al relatiei fructuoase cu      D-zeu,care ramane stransa, in ciuda circumstantelor
2.TREBUIE SA RECUNOASTEM CA D-ZEU INCA FACE MINUNI Cap 42 :3
  Minunile au fost dintodeauna o latura speciala a lucrarii Mantuitorului.Credem inca in puterea Lui de a vindeca bolnavii,a reda vederea orbilor,a ne da banii de chirie,serviciul necesar pentru a putea face fata cheltuilelilor zilnice,sau inca ne certam ca nu avem la fel ca "altii"
3.TREBUIE SA STAM DE VORBA CU D-ZEU Cap42:4
  Rugaciunea este starea de vorba cu Dzeu,cat stam de vorba cu El ,atat sta de vorba si El cu noi.
4.TREBUIE SA NE POCAIM IN SAC SI CENUSA  Cap 42:6
  Pocainta noastra sincera vine in urma ascultarii si recunoasterii atotputerniciei Lui,a faptului ca poate face minuni,in felul acesta intodeauna vom face fata situatiilor limita.

2 comentarii:

  1. iti spun de ce mi se pare ca prima ideea seamana cu a doua, cu toateca tu ai luat ideiile textual adicape versete.
    Daca vb de Atotputernicia lui D-zeu si apoi de faptul ca El face minuni, El face minuni pt ca e atotputernic, si ar putea fi o singura idee.
    imi place ideea cu comparatia de la inceput, desigur daca e predicata in spania sa facei referire la cei de acol dar asemanarea e izbitoare si aici in ro. Domnul sa te binecuvinteze

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai noi cu sigurantza ca acceptam atotputernicia lui D-eu,majoritatea o accepta,dar dintre cei multi cati mai accepta faptul ca D-zeu inca poate face mari minuni,sau chiar nu ne gandim delok la asta,poate doar in momente extreme..din cauza asta le-am ales ca 2 pct diferite.

    RăspundețiȘtergere