duminică, 18 aprilie 2010

Cantarul pentru suflete umane Daniel 5.16 25-28

    Istoria ne relateaza ca, in ciuda faptului ca au fost luati prizonieri,Daniel si cei trei tovarasi au demonstrat ca pot ramane credinciosi lui Iehova;cartea Daniel demonstreaza lucrul acesta subliniind inca o data valoarea credintei in Iehova.
    Toate evenimentele se petrec in timpul imparatului Nebucadnetar,acesta cucerind Ierusalimul si luand ostateci dintre tinerii cei mai aratosi si intelepti.
    Paralel, in secolul nostru, Domnul Isus cauta tineri asemenea lui Daniel,devotati,credinciosi,care sa nu se spurce cu bucatele lumii acesteia.Este adevarat,sunt ademenitoare,au ingrediente placute ochilor si simturilor,dar Domnul doreste sa ramanem fideli Lui,infruntand poftele veacului si renuntand la noi insine.
    Caut un om...de veacuri aceste cuvinte suna si rasuna,sfidand timpul,multi le-au auzit si au decis sa fie omul ales si placut D-lui,multi au auzit si totusi au preferat pizza hot cu ingredintele ei lumesti.Ni se ofera o multitudine de alegeri,intre pofte ale firii,care fac carnea sa tremure,pofte ale ochilor, care fac imaginatia sa se imbolnaveasca.Ramane la alegerea noastra sa decidem ce facem cu aceste ingrediente oferite de Diavol,le respingem aidoma lui Daniel sau devoram pacatul care ne va distruge viata,familia si onoarea.
    Doamne ajuta-ne sa alegem sa fim omul din spartura,dedicati Tie si dorind partasia si prietenia cu Tine...
    In timp ce imparatul Nebucadnetar alege ingredientele lumesti,Iehova trimite un cantar pentru a arata ca faptele lui demonstreaza nulitatea lui ca  om: fara Iehova nu existam, vorba lui Shakespeare, to be or not to be.E simplu, existam sau nu existam.Nebucadnetar nu exista...mene,teke,upfarsin...numarat,cantarit si impartit...
    Iehova a pus in cantarul Sau tot ceea ce Nebucadnetar credea ca are valoare..si s-a dovedit ca nu exista...
    Care sunt lucrurile care nu au valoare..pe cantarul pentru suflete umane?

1.Bogatiile nu valoareaza nimic pe cantarul lui D-zeu.
   Tot ceea ce Nebucadnetar adunase,toate bogatiile pe care le avea, nu au valorat nimic, atunci cand au fost puse in balanta.
   Ceea ce da valoare vietii noastre este bogatia sufletului,daca avem sufletul bogat si plin de bucuria mantuirii...talerul se va inclina in favoarea noastra.

2.Intelepciunea dobandita de-a lungul anilor nu are valoare.
   Toate cunostintele noastre nu au valoare pe cantarul Lui,ne sunt de folos doar aici ,e bine sa le dobandim,dar fara sa punem accent pe ele,considerandu-le ceva util pentru viata acesta...Sa nu uitam prioritatile.

3.Ceea ce da valoare vietii si ceea ce ramane este ceea ce facem pentru Domnul.
   Simplu...a fi sau a nu fi depinde de noi, daca existam sau daca suntem devotati propriilor interese,propriei noastre persoane...idealurilor vremelnice ale lumii acesteia.Credinta noastra in Domnul Isus Hristos,ne face sa dobandim o mare valoare,inestimabila,si balanta va avea greutate in dreptul nostru.
   Doamne ajuta-ne sa ne traim viata in curatie si sfintenie,fara sa ne legam inima de nimic din ceea ce este trecator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu